Kranj, Cerklje, Jezersko, Naklo, Preddvor, Šenčur

Kulturno društvo Šenturška Gora

Šenturški oktet je nastal leta 2003, ko se je moški del cerkvenega mešanega zbora Šenturška Gora na pobudo organista Branka Jagodica odločil, da bomo gojili tudi posvetno glasbo. Prva leta smo prepevali večinoma priredbe ljudskih pesmi, sčasoma pa je oktet postal osrednje gibalo kulturnega življenja v našem okolju. Pri glasbenem ustvarjanju, napisanih skladbah ter priredbah je oktet sodeloval s prof. Janezom Močnikom.

Leta 2015 smo izdali svojo prvo zgoščenko, ki smo jo predstavili v cerkvi sv. Urha na Šenturški Gori na koncertu klasične glasbe. Vsako leto organiziramo letni koncert okteta s prijatelji. Naši nastopi se vrstijo na raznih prireditvah na pobudo občine, vaških prireditvah, rojstnih dnevih, raznih obletnicah, postavljanju mlajev, pogrebih … Gostovali smo v Ljubljani v mestni hiši, na Dunaju, snemali smo oddajo za TV Golico …

Oktet danes sestavljajo Patrik Jagodic (prvi tenor), Tine Perne (prvi tenor), Tone Maleš (drugi tenor), Brane Jagodic (drugi tenor), Domen Veternik (bariton), Tomaž Soklič (bariton), Janko Rebernik (bas) in Dejan Maleš (bas).

Branko Jagodic je umetniški vodja, Tomaž Soklič pa predsednik okteta in Kulturnega društva.


Kulturno društvo Šenturška Gora

Šenturška Gora 43

4207 Cerklje na Gorenjskem

matična številka: 2026287000
davčna številka: 32046448

Deli naprej ...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedIn

One Response to Kulturno društvo Šenturška Gora

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja